ПОЧИВКА НА ЧЕРНОГОРСКАТА РИВИЕРА

Публикувана на Сряда, 30 Октомври 2019
7 дни / 6 нощувки

Маршрут: София - Чан - София

Дата на отпътуване:  24.08.2020

Цена: 469 лв.

 

Дата  Цена
24.08.2020 - 30.08.2020 469 лв.


 Предлагаме Ви един нов курорт, разположен на адриатическия бряг на Черна гора – Čanj:

 • Отделен от главните пътища, предлагащ условия за приятна и спокойна почивка
 • Намира се между Бар и Будва
 • Живописна плажна ивица - 1200 метра
 • Красивото местенце е наричано още Бисерното крайбрежие
 
 
Цената включва:
 • транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания
 • 6 нощувки в хотел Galeb в Čanj или подобен, Черна гора
 • 6 закуски и вечери (без вкл. напитки) в хотела
 • пешеходна обиколка на Будва с местен екскурзовод
 • фотопаузи при каньона на рeкa Морача и остров Св. Стефан
 • пътни, гранични и фериботни такси по маршрута
 • мед. застраховка с покритие 5 000 евро за лица до 69 г.
 • екскурзоводско обслужване

Цената не включва:

 • входни такси на посещаваните обекти
 • разходи от личен характер
 • доплащане за единична стая - 240 лв.
 • курортна такса - по 1 евро на човек на ден (заплаща се на рецепция при настаняване)
 • екскурзия до Вирпазар и Национален парк „Шкодренско езеро“ - 25 лв. (без включени входни такси), при група от минимум 15 записани туристи - /заплаща се в офиса на агенцията с доплащането/.
 • екскурзия до Дубровник - 50 лв. (без включени входни такси), при група от минимум 15 записани туристи - /заплаща се в офиса на агенцията с доплащането/.
 • екскурзия до Котор, Которския залив и Пераст - 20 лв. (без включени входни такси), при група от минимум 15 записани туристи - /заплаща се в офиса на агенцията с доплащането/.
 • екскурзия до Цетине - 25 лв. (без включени входни такси), при група от минимум 15 записани туристи - /Заплаща се в офиса на агенцията с доплащането/.
 • доплащане за мед. застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 69 г. до 85 г. - по 2 лв. на човек на ден;
 • лица на 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.
Праграма:

1 ден: София - Čanj, Черна гора – 650 км.
Отпътуване от гр. София в 05:00 ч. от площад "Руски паметник" в посока Калотина.

Живописно пътешествие през Сърбия към Черна гора.
По пътя фотопауза на каньона на река Морача.

Настаняване в хотела.
Вечеря.
Нощувка.

2 ден: Čanj – Будва - Čanj – 60 км.
Закуска.

Свободно време за плаж и разходка в курорта Čanj.
Различното в курорта е плажната ивица, която освен каменисти части има и пясъчни заливчета, които нижейки се едно след друго определят и названието на курорта - Бисерното крайбрежие.
Срещу скромно заплащане или консумация на напитка ползвате - шезлонги и чадъри на плажа.

Късният следобед - екскурзия до Будва.
Спирка на панорамната площадка на Свети Стефан – изключително популярен сред световноизвестните личности като Мерилин Монро, Боби Фишър, София Лорен, Клаудия Шифър и др. Днес островът е частна собственост. Фотопауза.

Следобедна пешеходна обиколка на старата част на Будва: крепостните стени, живописните и запазени средновековни улици и площади, цитаделата, католически и православни църкви. Свободно време.
Възможност за пазаруване, разходка по крайбрежната алея или чаша ароматно еспресо в едно от многобройните местни кафенета.

Завръщане в хотелa.
Вечеря.
Нощувка.

3 ден: Čanj – Вирпазар - Čanj – 130 км.
Закуска.

Свободно време за плаж, или по желание с допълнително заплащане: екскурзия до Вирпазар и Национален парк „Шкодренско езеро“.
Отпътуване за Вирпазар, жовописно градче на брега на най-голямото и красиво езеро на Балканите - Шкодренското езеро. То впечатлява с богатата си флора и фауна, както и с множеството полуострови и заливи по живописния му бряг.

Възможност за разходка с лодка по езерото, с продължителност около час. По време на разходката пред очите на пътуващите се разкрива многообразно птиче царство: корморани, гробници, патици, чапли, щъркели, скрити в тръстика. Виждат се още полуостров Вранжинаостров Громозур и мостът Вранина, както и крепостта Лесендро от 18 век.

Завръщане в хотела.
Вечеря.
Нощувка

4 ден: Čanj – Дубровник - Čanj – 240 км.
Закуска.

Свободно време за плаж или по желание с допълнително доплащане: екскурзия до Дубровник.
Отпътуване за Дубровник – перлата на Адриатика. Пътят води през част от курортите, разположени на прочутата Дубровнишка ривиера (Жупа Дубровачка) – Цавтат, Плат, Млини, Купари.
Пешеходна обиколка на Стария град с местен екскурзовод на български език: главната порта – Пиле, улицата Страдун, фонтаните на Онуфрий, колоната на Орландо, дворецът Спонца, Францисканския и Доминиканския манастир, църквата „Св. Влахо” (покровителят на Дубровник), пристанището и др.
Свободно време, през което бихте могли да се запознаете отблизо с някои от множеството музеи на Дубровник, да обиколите Крепостните стени на града или да се насладите на морски специалитети и бяло вино в някое от многобройните малки ресторантчета, разположени в безкрайния лабиринт от кокетни улички от двете страни на Страдун.

По желание, от май до октомври, при хубаво време, може да отидете с корабче до остров Локрум. Островът предлага глътка свеж въздух в ботаническата си градина с растения от целия свят, събирани бенедектинските монаси. Останките от стар манастир и пауните, които живеят там свободно, му придават изключителен чар.
Отпътуване за Черна гора.

Вечеря.
Нощувка.

5 ден: Čanj – Котор - Пераст - Čanj – 130 км.
Закуска.

Свободно време за плаж, или по желание с допълнително заплащане: екскурзия до Котор, Пераст и залива (Бока Которска).
Посещение на Котор. Градът е един от обектите на световното наследство на ЮНЕСКО, заради старото средиземноморско пристанище и впечатляващата градска стена ограждаща града. Бока Которска е една от най-врязаните части на Адриатическо море и затова понякога е наричан „най-южният фиорд“. Пешеходна обиколка на старата част на града.
Свободно време за разходки, снимки, почивка и чаша ароматно капучино.

Обиколка на Которския залив и фотопауза при град Пераст. Малък град, разположен в залива, запазил се в духа на времето на своя разцвет 17-18 век. Възможност за самостоятелна разходка измежду каменните постройки в стила на средиземноморски барок. Много легенди оплитат Пераст и двата острова в близост – остров Госпа од Шкрпиела (в превод - Богородица от скалата) и остров Свети Джордже – и допълват колорита и богатството на залива.

Завръщане в хотела.
Вечеря.
Нощувка.

6 ден: Čanj – Цетине - Čanj – 115 км.
Закуска.

Свободно време за плаж или по желание с допълнително заплащане: екскурзия до старата столица Цетине.
Цетине е съкровище на черногорското културно-историческо наследство. Съчетава архитектурата от 18-ти и 19-ти век и богатата зеленина. Малкият град има своята голяма история бил на два пъти столица.
Завръщане в Хотела. Време за плаж.

Вечеря.
Нощувка

7 ден: Čanj - София – 650 км

 
Посещения: 1747
Използваме "бисквитки", за да персонализираме и подобрим Вашия опит на нашия сайт. Използвайки нашия сайт, Вие се съгласявате с използването на "бисквитки".
Ok